in

Tudor Gheorghe, un om de excepţie

Tudor Gheorghe este unul dintre cei mai mari artişti din România. Cântăret, compozitor şi actor roman de excepţie, însă înainte de toate acestea, un om cu un trecut plin de greutăţi, care prin talentul său a reuşit să răzbată şi să ajungă o personalitate iubită de toata lumea.

Scurt istoric

Tudor Gheorghe este un cântăreț, compozitor și actor român, născut la 1 august1945, în comuna Podari, județul Dolj, dintr-o familie de țărani. Copilăria, dar mai ales adolescența, i-au fost dificile. Tatăl, cântăreț la biserică, a fost arestat ca legionar și deținut politic la Aiud.

In perioada comunistă, Tudor Gheorghe a întâmpinat foarte multe opreliști din partea regimului comunist, fiindu-i interzis să concerteze un deceniu, până laRevoluția română din 1989

A urmat Liceul Nicolae Bălcescu (astăzi Colegiul Național Carol I din Craiova) din Craiova, apoi a urmat cursurile Institutului de Teatru din București, clasa de actorie, absolvind în 1966.

În 1966 a fost angajat la Teatrul Național din Craiova, devenind, la 21 de ani, unul dintre cei mai tineri actori din țară. După rolurile jucate în studenție, a debutat pe scena Naționalului craiovean în rolul Paznicul tânăr din „Cocoșul negru”, de Victor Eftimiu.

În 1992 Tudor Gheorghe a avut primul spectacol după revoluție, numit „Cântece cu gura închisă”. A revenit pe scenă în 1998, și din 1999 a început seria de spectacole „Anotimpurile poeziei românești” în colaborare cu dirijorul Marius Leonard Hristescu.

Astăzi Tudor Gheorghe își continuă cariera începută în 1966, susținând în continuare recitaluri în țară și străinătate și interpretând roluri pe scena Naționalului craiovean.

– sursa: wikipedia

Din 1974 până în ziua de azi Tudor Gheorghe, a realizat peste 25 de albume ascultate de toţi cei care îl admir ca artist, ca om.

Personalităţi precum Marin Sorescu şi Eugen Barbu, îl caracterizează pe domnia sa ca fiind un om foarte iubitor, bun, glumeţ, care trăieşte fiecare piesă realizată.

Imaginea lui Tudor Gheorghe, a fost creată prin multă muncă, dragoste pentru „cele frumoase” şi durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noi finanțări pentru tinerii care vor să înceapă o afacerea

Goana după fericire în ochii unui mare artist