in

Calitatea unui om și sacrificiile acestuia

Calitatea unui om este dată de pregătirea profesională a acestuia sau de virtuțile pe care le manifestă? Răspunsul este simplu, calitatea este apreciată de fiecare om diferit în funcție de ce consideră acesta că e important.

Mulți dintre noi ne concentrăm doar asupra unui aspect din decursul vieții, de exemplu profesia. Dorim să devenim atât de buni în activitatea noastră profesională, încât uităm de tot ce ne înconjoară.

Da, în acest caz pot fi un om de calitate.

În caz contrar pot fi un om cu o pregătire educațională și profesională modestă, care își manifestă virtuțiile. Răbdare, modestie, voință, iubire, etc.

Și în acest caz pot fi un om de calitate.

Însă de ce să nu fiu un om de calitate care își manifestă virtuțiile, să apreciez toată creația divină și în același timp să mă pregătesc profesional, să am o cariera de care să fiu mulțumit.

Consider că se poate ajunge la acest nivel de dezvoltare și beneficiile pot fi multiple:

  1. apreciere de la oamenii apropiați din viața ta;
  2. o stare de spirit îmbunătățită, cu ramificații pentru sanătatea ta fizică și psihică;
  3. bucurie pentru tot ce te înconjoară;
  4. întemeierea unei familii, creșterea copiilor la modul corespunzător;
  5. pace sufletească;
  6. etc.

Deși pare a fi doar o poveste cu final fericit, este un lucru realizabil care ține doar de tine ca și om.

Bineînțeles că mereu apar factori externi care îți pot face rău, însă pentru că te dezvolți pe toate planurile poți preveni acesti lucruri.

Trebuie menționat un lucru foarte important. Pentru a ajunge să fi un om de calitate trebuie să faci „sacrificii„. Acestea pot fi pentru părinți, persoana iubită, locul de muncă, sănătate, familia ta, ……

Exemple sunt multe. Mai departe trebuie să ne gândim dacă folosim aceasta terminologie în contextul care trebuie. Oare chiar facem „sacrificii” sau doar „eforturi”.

Un om de calitate face eforturi pentru a ajunge unde dorește și după este mândru de realizările și de persoana lui. Acesta nu sacrifică nimic.

Motiv pentru care revenim la răspunsul inițial „calitatea este apreciată de fiecare om diferit în funcție de ce consideră acesta că e important”.

Personal consider că e important să vrem tot ce ne oferă viața, indiferent de eforturi, atât timp cât nu uităm să privim in ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate se întâmplă la timpul lor…..

Cea mai buna firma de contabilitate