in

Goana după fericire în ochii unui mare artist

Dacă întrebăm 100 de persoane dacă sunt fericiți și ce semnifică fericirea pentru ei, oare câți vor asocia fericirea cu sufletul și spiritul. Fericirea a devenit un lux, deoarece ne abatem de la calea spiritală și ne bucurăm la cele „materiale” și efemere.

Fericirea nu are o definiție, ea este interpretată în mai multe feluri. Depinde de om și ce consideră acesta că este important în viață.

Omul fiind cauza și efectul, am găsit o interpretare extraordinar de intensă, care rar o auzi și vine din partea unui mare artist,  Eugen Ionescu.

Domnul Eugen Ionescu, a fost întrebat într-un interviu: „Care e cea mai mare durere a dumneavoastră?”

Raspunsul a fost: „Cea mai mare durere a mea este că soția mea și fetița mea vor muri într-o zi.”

Si a mai adaugat urmatoarea afirmatie:

Vrei să fii fericit? Nu privi în sus, privește în jos. Dacă vei privi în sus, vei vedea oameni mai fericiți ca tine, și te va durea. Privește în jos, la cea mai mare nenorocire, la un orb. Privește un orb și te vei duce liniștit acasă. Să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru prezentul pe care-l trăiești. Prețuiește înainte de a pierde.

Mai jos este un extras dintr-un interviu cu Dem Rădulescu, în cadrul emisiuni Profesioniștii, care se simte călăuzit de vorbele lui Eugen Ionescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tudor Gheorghe, un om de excepţie

Suferința oamenilor buni…de ce?