in

Noi finanțări pentru tinerii care vor să înceapă o afacerea

Statul a lansat un nou proiect de finanțare pentru tinerii întreprinzători. Bugetul pentru acest proiect este de 3 milioane euro, bani care se vor acorda numai pentru tinerii din mediul rural.

Proiectul de finanțare pentru tinerii din mediul rural,  a fost lansat de Transparency International România, împreună cu Federația Agricultorilor Fermierul și Sindicatul Tăranilor și Proprietarilor Români.

Această inițiativă este cofinanțată din Fondul Social European /FSE/, prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 /POS DRU/.

Desfășurarea proiectului va dura până în noiembrie 2015, iar în luna august tinerii își vor depune proiectele de afaceri care vor intra în concursul național „Idei inovative antreprenoriale”.

Se vor acorda premii de la 10.000 Lei până la 60.000 Lei în funcție de locul ocupat în clasament.

Avem deja investitori din străinătate care vor să investească în aceste proiecte ale tinerilor din mediul rural. Odată afacerea demarată ea va fi susţinută financiar de aceştia. Olandezii, de exemplu, vor să investească în afaceri cu hribi şi mănătârci, acum toată lumea îşi face crescătorii de ciuperci champignons, dar cererea mare este pentru alte tipuri. La fel, am avut discuţii şi cu oameni de afaceri indieni care vor ciuperci deosebite şi cantităţi mari, mii de tone. Vor putea să îşi mărească, astfel, asistaţi de noi, afacerea până vor ajunge la exploataţii de câteva milioane de euro, este ambiţia noastră„, a spus Costel Toma.

Prin proiectul de finanțare se dorește sustenabilitatea pe termen lung a zonelor rurale pentru dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forțelor de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Freelancer în România, cel mai bine plătit job

Tudor Gheorghe, un om de excepţie