in

Freelancer în România, cel mai bine plătit job

Stim cu toții cât de greu e să găsești un job în România, mai ales dacă nu ai experiență sau dacă găsești, în cele mai multe cazuri ești prost plătit. O alternativă mai benefică financiar și pentru dezvoltare este reprezentată de activtatea ca Freelancer.

Freelancer este o persoană care prestează diverse servicii sau oferă niste produse fără o angajare pe termen lung sau angajare pe termen nelimitat într-o firmă. Este propriul lui șef și își face programul de lucru, după voia lui.

România este în topul câștigurilor înregistrate de freelanaceri, depăsind țări precum Rusia, China, Germania și Australia. Chiar dacă mai avem până să ajungem state precum SUA și India, românii sunt prezenți pe majoritatea platformelor de freelancing.

Cei mai mulți aleg să își prezinte serviciile pe platforme de freelancing precum: Elance, Fiverr, Codecanyon, Freelancer.com, iFreelance, Guru, etc.

Cele mai populare cereri pe care o să le găsiți sunt: creare site, promovare, social media, redactare articole, design grafic. Însă categoriile sunt foarte variate și sigur vă puteți încadra in una din ele.

Românii care au vechime în freelancing câștigă în medie 2000 dolari lunar.  Engleza e de bază în freelancing, iar dacă știți și alte limbi la nivel conversațional câștigul va fi mai mare și mai rapid.

Per total o variantă alternativă foarte bună care merită încercată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Google oferă 100 mil dolari pentru finanțarea start-up-urilor din Europa

Noi finanțări pentru tinerii care vor să înceapă o afacerea