in

Pacea sufletească, cel mai dorit sentiment de om

Pacea sufletească se poate defini ca cel mai dorit sentiment, goana dupa singurul lucru cu adevărat important pentru om, cea mai grea stare de obținut, fericire absolută, etc. Căutarea liniștii sufletești se regasește în majoritatea oamenilor, deoarece omul nu înțelege ce este cu adevărat important în viață, ci se bucură la lucruri trecătoare, efemere și uită de adevărata cale spre pacea sufletească, fericirea inimii.

Viața pe care o trăim ne oferă atât sentimente bune, de bucurie, liniștitoare dar și sentimente care ne întristează, care ne sfâșie atât trup cât și suflet. Odată stricat acest echilibru, devenim neliniștiți și sentimentul de tristețe ne învăluie sufletul, simțind un pericol și eșec permanent la fiecare pas făcut în viață, izolându-ne de societate, de cei dragi și chiar de noi înșine.

Daca e să o luăm științific, neliniștea se manifestă din cauza unei gene pe care o avem în corp, iar din perspectiva religiei budiste, moștenim toate neîmplinirile strămoșilor noștri și tot așa. Sunt multe variante, însă în viață totul e variabil și discutabil, dar până la urmă, nimeni nu poate nega că omul este o ființă complexă și acțiunile acestuia ca individ sau grup, duc de cele mai multe ori la nimic bun.

Aceasta este natura noastră. Daca stați să vă gândiți bine fiecare alegere luată, fiecare mișcare, fiecare gest, este făcut așa încât să ne fie bine nouă. Până și goana după pacea sufletească poate să fie definită ca un gest egoist, deoarece omul de obicei se uită în sus la alții mai fericiți ca el și îl doare.

Asociind neliniștea cu egoismul omului, rezultă abaterea sufletului și gândului de la credința și pacea care ne-a fost dată de Dumnezeu. Fără credință omul este un simplu animal, fără o destinație anume, ceea ce îi va aduce numai rău.

Cât timp credința este prezentă în sufletul nostru, toate sentimentele care ne afectează într-un mod negativ dispar și omul revine la calea care i-a fost aleasă, spre fericire. Cea mai mare fericire pe care o poate avea un om este întemeierea unei familii, creșterea și educarea copiilor, care la rândul lor se vor bucura și ei de acest lucru.

Personal cred că pacea sufletească se dobandește doar în ultimele clipe din viața unui om, când tot trecutul lui este înfățișat în fața ochilor, când persoana respectivă vede ce a lăsat în urmă, pentru ce a muncit toata viața.

Doar atunci se poate atinge acest nivel de spiritualitate ridicat astfel încât să capeți pacea cea mult dorită, chiar dacă aceasta va fi doar pentru pentru câteva momente din timpul vieții, ea va continua și după ultima suflare.

Scopul vieții, e o viață plină de scopuri, alegele bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SRL-D pentru tinerii întreprinzători

Despre marketing online