in

Au refuzat un salariu minim de 3300 euro

Money that the German customs agency Zoll seized during an anti-money laundering operation is displayed before the agency's annual statistics news conference at the finance ministry in Berlin March 16, 2012. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: BUSINESS)

În România, salariul minim pe economie nu este nici 200 de euro, în timp ce elveţienii au refuzat un salariu minim pe economie de aproximativ 3.300 euro prin referendum, care este cel mai ridicat salariu minim pe economie din lume, conform afirmaţiilor celor de la institutul GFS.bern.

Salariul de 3.300 euro ar fi  fost cel mai mare salariu minim obligatoriu din lume, însă doar 23% dintre elveţieni au fost de acord prin referendum.  Partidele de stânga din Elveţia au declarat că este nevoie de un salariu minim de cel puţin 4.000 euro, deoarece costul unui trai decent este prea ridicat.

Potrivit unei anchete publicată de Oficiul Federal al Statisticii, jumatate dintre salariaţii din Elveţia, câştigă lunar peste 5.100 euro, iar o mare parte dintre elveţieni se temeau că daca se aprobă un salariu minim pe economie de 4000 franci, rata şomajului va creşte. 

Traiul din Elveţia depăşeşte cu mult pe cel din România, însă aici apare un paradox. Un elveţian cu salariul minim pe economie rămâne cu o suma de bani dupa ce îşi scade cheltuielile lunare, în schimb un roman cu salariul minim pe economie la sfârşitul luni, vede ca a ieşit pe minus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Business prin blogging

S-a deschis Casa Google în Bucureşti