in

Greșelile din viața unui om și regretul de după

Conform spuselor celor mai mari filosofi, omul este definit prin: sociabilitate, limbaj, anticipare, gândire, creație, libertate, etc. Toate pot fi luate ca niște caracteristici pozitive însă noi ne definim și prin greșelile pe care le facem în viață.

Nu există om fără de greșeală, conștient de cele făcute sau nu. Greșelile fac parte din viața noastră și ne ajută să ne definim pe tot parcursul ei, chiar dacă regretul de după ne marchează și mai mult.

Greșim din mai multe cauze, însă de cele mai multe ori o facem deoarece nu acordăm atenție și suficient timp pentru a face lucrurile așa cum trebuie, „ca la carte” cum s-ar zice. Uneori greșim și cu bună știință și o facem din cauza valorilor și orgoliului pe care le avem, când este vorba de lucruri pe care nu le acceptăm.

În funcție de greșelile făcute apar și regretul, mai ales față de noi înșine. Regretul este unul dintre cele mai puternice sentimente pe care le resimțim, din păcate în mod negativ.

Reflectând asupra trecutului marea parte dintre oameni au următoarele regrete:

  • mi-am bătut joc de tinerețea mea;
  • am lăsat-o să plece din viața mea;
  • nu m-am căsătorit;
  • nu am avut copii;
  • am rămas singur;

La fel ca și celelalte caracteristici ale omului, greșelile și regretul de după fac parte din viața noastră și ne dezvăluie cine suntem cu adevărat.

Singurul lucru pe care îl putem face ca să nu avem de suferit de pe urma lor, e să învățăm din ele și să fim conștienți că ele se pot ierta. Astfel ne eliberăm de cele rele sufletului nostru și îmbunătațim încrederea în noi și încrederea în persoanele din jurul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Durerile fizice legate de cele emoționale

Google oferă 100 mil dolari pentru finanțarea start-up-urilor din Europa