in

Încrederea în sine și dezvoltarea acesteia

Încrederea în sine este senzația interioară de putere pentru îndeplinirea propriilor dorințe, indiferent de dificultatea sau șansele acestora. Se mai poate explică ca și încrederea de a lua o hotărâre, de a gândi independent sau adaptabilitatea la schimbări.

Gradul de încredere în sine este diferit de la om la om. Un nivel crescut de încredere în sine poate fi explicat în ADN-ul nostru, însa cel mai mult este influențat de integrarea noastră în societate.

Dacă nivelul de încredere este scăzut sau în cel mai rău caz nu există, ar trebui să fiți atenți la gândurile pe care le aveți, pentru că sunt principalele responsabile de încrederea în sine.

La fel ca orice abilitate, încrederea în sine poate fi antrenată și învățată. Pentru o astfel de dezvoltare, trebuie să vă surprindeți singuri, prin modificarea gândurilor și convingerilor pe care le aveți în acest moment.

Personal consider că încrederea în sine se reflectă cel mai mult în capacitatea de a lua o hotărâre chiar dacă rezultatul nu va fi cel așteptat.

Însă pentru a ajunge până aici mai trebuie să luați în considerare câteva aspecte din viața voastră, precum:

  • anturajul – stați pe lângă oameni care vă susțin și vă oferă încrederea necesară;
  • valori – stabiliti-vă bine valorile după care vreți să trăiți;
  • scopuri – care sunt scopurile tale în viață?;
  • analiza – fiți atenți la ce se întâmplă în jurul vostru, la vorbele unui om, la gesturile acestuia;
  • greșelile făcute – orice om greșește, trebuie să fiți cu un ochi în trecut pentru a nu le uita și cu celălalt în viitor pentru a nu le repeta;
  • bunătatea – fiți buni cu cine merită;

Deși la prima vedere e ușor, încrederea în sine se dezvoltă în timp și cu ajutorul celor apropiați vouă.

Toți suntem egali din naștere, încrederea în sine nu se datorează unei situații financiare bune. Gânditi-vă ca sunt persoane care nu au avut nimic și au ajuns să fie imporante pe scara socială. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locul de muncă perfect în funcție de zodie

Ce fel de persoană ești, în funcție de poziția în care dormi