in

Scrisoarea de intenție…ce vor să vadă angajatorii

Mulți neglijează scrisoara de intenție și caută pe internet una gata facută, însă șansele să fie angajat vor fi mici. Prin scrisoarea de intenție trebuie să vă scoateți în evidență personalitatea, interesul pentru domeniul respectiv, curiozitatea și entuziasmul.

În scrisoarea de intenție nu trebuie să repetați informațiile din CV, deoarece nu asta îl interesează pe angajator. Scrisoarea va fi prima citită și trebuie să îi stârniți interesul angajatorului prin competențe cheie, motive pentru care vi se potrivește postul respectiv, cum te-ai încadra în companie și ce vă atrage cel mai mult, astfel încât după să se uite pe CV cu interes sporit.

Scrisoarea de intenție va trebui să conțină:

  • datele dvs. de contact, inclusiv cele din social media dacă este cazul;
  • numele și funcția persoanei căruia i se adresează scrisoarea de intenție;
  • datele companiei unde doriți să vă angajați;
  • data redactării scrisoarei de intenție;
  • formula de adresare;
  • conținutul redactat în 2-3 paragrafe (scrisoarea de intenție trebuie să fie maxim de o pagină);
  • formula de încheiere și semnatura dvs.

Ca probabilitatea de angajare să fie cât mai mare și cu un salariu pe măsura volumui de muncă și tipului de activitate prestată, persoana care aplică trebuie să motiveze anagajatorul prin scrisoarea de intenție cu informații din care acesta să înteleagă că are de câștigat, dacă vă angajează.

De obicei joburile care necesită pentru aplicare pe lângă CV și scrisoarea de intenție sunt bine plătite. Diferența între un job de 800 lei și unul de 2000 lei poate fi în doar câteva rânduri.

One Comment

Leave a Reply

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cât costă să mori în România……

    Regrete pe care le avem la 30 de ani….știai că?