Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ignoranța omului ~ Nici un eveniment nu este întâmplător ~

By 0 No tags 0

Nici un eveniment nu este întâmplător în viața noastră. Pentru fiecare acțiune desăvârșită obținem un efect rezultat și fiecare efect devine o cauză a unui alt efect.

Singuri ne croim drumul în viață (bun sau rău) datorită acțiunilor care le efectuăm zilnic. O singură acțiune poate avea efecte importante pe termen lung de natură personală sau profesională, efecte care vor deveni cauze pentru alte efecte cu trecerea timpului.

Relația efect-cauză este importantă în viețile noastre deoarece ne poate aduce succesul mult dorit sau o dezamăgire profundă.

Comparând societatea din ziua de azi și istoria acesteia, se poate deduce o ignoranță al acestei relații și efectul rezultat este vizibil în nivelul de trai al țării și a mentalității poporului român.

Efectul și cauza în viața noastră

De-a lungul vieții întâmpinăm diverse obstacole și probleme care trebuiesc depășite, însă acest aspect se poate interpreta ca efect al unei acțiuni desăvârșite în trecut. Cauza fiind neglijată, efectul acțiunii este unul negativ care ne poate face rău fizic sau spiritual.

Generalizând trăim o viață efemeră, unde totul e trecător. Motiv pentru care la bătrânețe nu suntem mulțumiți de viața pe care am dus-o și de ce am lăsat în urmă.

Acesta fiind efectul acțiunilor noastre din trecut totul se simplifică. Nimeni din exterior nu este vinovant, ci numai individul respectiv care a neglijat faptul că pentru orice acțiune poate exista repercursiuni care îi poate dăuna lui si celor apropiați.

Concluzie

Încercând să conștientizăm relația efect-cauză putem preveni cele rele care ni se pot întâmpla.

Nu este nevoie de o educație aprofundată pentru a înțelege acest aspect deoarece raționamentul este simplu, ci doar trebuie să avem în vedere realitatea din fața ochilor.

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată.